Ellenfényben

fotel negyzet 0042006 tavaszán Hegyi Árpád Jutocsa volt a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A szituációra emlékszünk, nem volt viharmentes az az időszak.
Egy napon megcsörrent a telefonom. A vonal túloldalán Vasvári Csaba volt, aki akkoriban az Echo Televízió elnöki posztját töltötte be. Megkérdezte, hogy miután a Professzionális Operaigazgatók Nemzetközi Kamarájának vagyok a tagja 2004 óta, nem tudnék e segíteni nekik, azaz a kulturális szerkesztőségüknek, amelynek abban az időben Soós Péter volt a főszerkesztője. Kérdeztem milyen témában, majd felvázolta, hogy túlságosan széleskörű és bonyolult az Operaház körül kialakult helyzet és az ebben való eligazodásban kérnék a segítségemet.

Bővebben...

Play true and fair

fotel negyzet 006A mozgás, a sport, mióta tudom, kitölti az életemet. Nem is lehetett ez másképpen egy olyan családban felnőve ahol édesapám testnevelő tanár, dobó mesteredző, az ELTE testnevelés tanszékének tanszékvezető docense volt és édesanyám szintén sportolt. Mellesleg, pont egy kosárlabdameccsen ismerték meg egymást. Édesanyám a sport mellett pedig a tánc szerelmese volt és arra a pályára készült, de anno a szülői szigor és tiltás még erősebben működött, így ez az álma bennünk a gyermekeiben vált valóra. Az házunk mögött az Alsóerdősor utcában ugyanis pont akkor indult néptánc tagozat, amikor az első osztályt elkezdtem és nővérem is a remek iskolánknak hála ismerkedett meg a magyar néptánccal.

Bővebben...

Business solutions

fotel negyzet 002Úgy tartja a mondás, hogy „Az üzletben nincsen barátság".

Szeretném hinni, hogy mégis van! Én így állok hozzá és eszerint végzem feladataimat, hiszen a jó légkör, a kitűnő munkakapcsolat, a tökéletes csapatmunka, egy karizmatikus vezető mind együtt és külön-külön is hozzájárulnak egy üzlet sikeréhez.

Mindig is érdekelt az üzlet világa, a legújabb technológiák, vezetéstechnikák, a kreativitás. Az, hogy minden pillanatban a topon kell lenni és az is, hogy mindez folyamatos tanulást, odafigyelést igényel. Éppen ezért folyamatosan képzem magam. Szeretem a kihívásokat, az alkotást, valamit fel- vagy újjáépíteni és kihasználni azt a képességemet, hogy több területet vagyok képes egyszerre átlátni és a kuszaságok között egy használható rendszert teremteni.

Bővebben...

I'm a dancin' fool

fotel negyzet 007Művészi pályafutásom igencsak korán indult, hiszen a szomszéd utcában található iskolába írattak be szüleim. Ezzel nagyrészt el is döntötték sorsomat, mely életem egyik legnagyobb szerencséje volt és részükről pedig egy olyan döntés melyért örökre hálával tartozom.
Korengedéllyel mentem iskolába és az Alsóerdősor utcában található, mára már legendás hírű általános iskola ének-zene és néptánc tagozatának nebulója lettem. Tudták e szüleim, hogy ez milyen jó döntés lesz? Nem hiszem.

Bővebben...

I did it my way

fotel negyzet 003

Aki rohan, azt az idő szorítja,

Aki zarándokol, azt az idő tágítja.
Aki menekül, önmaga elől fut,
Aki zarándokol, önmaga felé tart.
Aki menetel, másokhoz igazodik,

Aki zarándokol, saját ritmusára jár.
Aki túrázik, teljesít.
Aki zarándokol, teljessé lesz.
Aki kirándul, kikapcsolódik,
Aki zarándokol, bekapcsolódik.
Aki sétál, nézelődik,
Aki zarándokol, befelé figyel.
Aki bóklászik, céltalan,
Aki zarándokol, célra talál.
Aki zarándokol, úton van.

 

*Az El Camino egyik állomásánál olvasható ez az idézet

 

Bővebben...

Gondolat bonbonok

fotel negyzet 008Írni úgy, hogy nem szeretsz, miképpen lehet? Nem is értem... Aztán egyszer csak valaki azt mondja neked - egy búcsúzásnál visszafordulva -, hogy „Neked írnod kellene!". Nekem? Kérdezek vissza, hiszen még a gyermektáborokba is édesanyám írta meg előre a levelező-, vagy a képeslapokat és csak annyit kellet volna odapingálnom az aljára, hogy Isti, de legtöbbször az sem sikerült... Megkímélve persze ezzel a családi kasszát, hiszen így a levelezőlap jó lett a következő táborra. :o) Hányszor jutott eszembe édesanyám, hogy miképpen reagálhatta le, amikor megkapta a saját maga által írt lapot és örömmel lobogtatva vitte be édesapámnak, hogy „írt" a fiacskád a táborból. Bármikor, bárhová előbb telefonáltam - került, amibe került -, mint hogy nekiüljek levelet írni.

Bővebben...

Csupacsoki Factory

fotel negyzet 005Nagyon rég kezdődött. Pontosan még az általános iskolában, még pontosabban az alsóerdősor utcai általános iskolában, ott is a felső tagozatban. Nem tudom ma is van e még ilyen, de akkor még volt pályaválasztási tanácsadó és azzal kapcsolatos iskolalátogatások, hogy segítséget adjanak, ha valaki nem tudná, hogy hova menjen továbbtanulni, vagy nem „javasolták" neki, hogy gimnáziumban folytassa tanulmányait.

Bővebben...

Világaim shop

fotel negyzet 001

A Világaim Shop abból a célból nyitotta meg kapuját, hogy a nap 24 órájában termékei és szolgáltatásai könnyebben, kényelmesebben és főleg gyorsabban legyenek hozzáférhetők az érdeklődők számára.

Folyamatosan bővülő és megújuló kínálattal találkozhat majd a képzések, tréningek, könyvek, előadások és saját brand-ként megjelenő termékek, változatos kínálataiban. Célom, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami szívéhez közel áll, ami a személyes fejlődéséhez szükséges, ami a kikapcsolódását segíti elő, vagy esetleg egyszerűen csak az ajándékozást könnyíti meg.

Üzletem a nap 24 órájában várja a hozzá betérőket és az általa nyújtott szolgáltatások színvonaláért 100%-os pénzvisszatérítési garanciát is vállal. Megbízható minőség, elérhető áron, garanciával. Ez ami szemem előtt lebeg és minden erőmmel azon vagyok, hogy Ön megtalálja nálam azt amiért betért hozzám. Amennyiben pedig mégsem, kérem írja meg nekem és igyekszem a lehető leggyorsabban megoldást találni kérésére.

Tovább a SHOP-hoz »»»