Vilagaim.com Blog

Mert a gondolat számomra olyan, mint egy bonbon. Hol édes, mint a méz, hol bódítóan alkoholos, hol már látszik rajta, hogy nem mai, de aztán a tartalma szétárad benned és a figyelmed mégsem képes semmi másra koncentrálni, mint csak az ízére. Ilyenek a gondolat bonbonok is. Hol vidám, hol vicces, hol szomorú, néhol elkeserítő, de legtöbbször elgondolkodtató. Hiszen a célja pont ez, hogy elgondolkodj rajta kedves olvasó! Hiszen beszélgetni fontos, még ha a mai világban a kávéházak és a cukrászdák meghitten olvasgató és beszélgető látogatói már nem is ugyanazt a hangulatot árasztják magukból. De talán ha itt jársz és megpihensz kicsit, majd olvasol esetleg egy tea, vagy egy kávé mellett, újra úgy érezhetjük, mint réges régen. Hiszen kíváncsi vagyok a véleményedre, arra, hogy Te miképpen is vélekedsz ugyanarról a témáról és így ez a mai világnak a virtuális bambusz lapozón elhelyezett újságja, amit aztán ugyanúgy, mint annyi évvel ezelőtt Hacsek és Sajó, vagy Jenő és Lujza, mi is oly megmosolyogtatón beszélhetünk ki.

Velencei tó 2x

- - Play true and fair
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • Találatok: 311
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtat
311
Velencei tó 2x

Egy héttel ezelőtt lett volna a K&H Velenceitó úszás és a következő napon az Öbölátúszás, de az időjárás miatt lemondták mindkettőt, majd átették őket erre a hétre, de végül az Öbölátúszást véglegesen törölték a hideg víz miatt, azonban a Velenceitó úszást átették egy nappal későbbre, így legalább arra el tudtam menni.

Miután szombaton volt a triatlon és rosszul is voltam, no és a felkészülésem is már más irányt vett, mint a nyár korábbi szakaszában, amikor kimondottan a hosszútávú tóúszásokra készültem, így nem voltam biztos benne még szombat este sem, hogy a dupla távnál maradjak-e, vagy legyen elegendő a sima kör. De végül is ezt tűztem ki célul, így gondoltam, hogy nézne ki, ha meg sem próbálnám, hiszen maximum, átváltok mellre ha nem bírom…

Reggel átautóztam Gárdonyba, aztán irány a rajtközpont a strandon. Nem találták a nevezésemet, így mindent előről kellett kezdenem… végül az is összeállt, így gyors öltözés, melegítés, naptej és vazelin, aztán irány a rajtkapu.

20160814 094853

Hát, mit ne mondjak… nagyon nem volt meleg a víz és a Szálkai-tó, de még tegnap este a Balaton is jóval melegebb volt. A hideg víz miatt, lerövidítették a köröket és a két hosszú kör helyett négy rövidebb lett és közelebb a parthoz a nádas mellett visszaúszva. Azt mondták azért, mert a partközelben gyorsabban felmelegszik... Aha... meg sokkal gyorsabban is hül le... Na most már, teljesen mindegy.

Mielőtt elindultam, megkérdeztem az egyik rendezőt, hogy ki kell-e jönni a vízből valamikor, vagy egyben kell végigúszni és azt mondta, hogy egyben kell leúsznom a négy kört. Megnéztem még a bójakiosztást a rajt melletti képen, de egyáltalán nem hasonlított ahhoz, amit a partról lehetett látni. Próbáltam megfejteni, hogy merre vezet az úszókör, de aztán feladtam és gondoltam a vízean majdcsak kiderül…

Brrr… nagyon hideg… no mindegy, ezt dobta mára a gép… hajrá.
Az első kör elég nyögvenyelősre sikeredett, mert egyszerűen folyton keresnem kellett, hogy merre kell menni és amikor befejeztem a kört, volt egy nagy piros bója és gondoltam ott kell az új körre fordulni, míg akik végeztek pedig úsznak ki egyenesen. Aztán ahogy úszom tovább, egy csónakos elémevez és megállít, hogy rossz irányba megyek és ki kell menni a partra. Odajön még egy kajakos is és az is mondja. OK értem én, csak a parton a rendező nem ezt mondta. Erre a kajakos válasza, de ezt mondta. Aha, mondom, Te biztos jobban tudod, mint én, akinek a rossz infót adták át… Mindig jól esik az ilyen stílusú "törődés"... Na mindegy, nem vitatkozom, hanem irány vissza, aztán a part felé. Ki a vízből chip lepittyent, aztán irány a másik lépcső és újra vissza.

20160814 100721

A második sokkal jobban sikerült már, aztán jött a harmadik is. Már a másodiknál is szép szembeszél és hullámzás lett a befelé vezető irányban, de egyre rosszabb lett ez a szakasz. A harmadik körre fordulva gyorsan megittam a magnéziumomat, amíg kimentem a partra, nehogy a hidegben begörcsöljön a lábam. Szépen haladtam, de éreztem, kezdek azért fáradni és többször össze kellett rakjam a mozgásomat és a fókuszt, hogy flow állapotba kerüljek és csak szépen szeljem a habokat.

Végre lepittyentették a harmadik kört és jöhetett az utolsó. Benyomtam gyorsan egy Hammer energiagélt amíg átkocogtam a vízbebe vezető lépcsőhöz, aztán hajrá megint. Most már végképp nem esett jól a szembeszeles, hullámzós rész, nyeltem is pár nagyot és már nagyon vártam, hogy elérjem a visszafordító bóját. Mostanra - túl a két órán - már kezdtem nagyon fázni is a vízben, pláne amikor a belső részen jó kis hidegáramlatokon úsztam keresztül. Minden körben volt azonban egyetlen meleg sáv is, ami nagyon jó volt, de nem volt szélesebb két méternél sajnos. Mintha átúsztam volna egy kádon...

Nem lebegett már más a szemem előtt csak egy hatalmas lángos és a napsütötte part, úghogy összeszedtem minden erőmet és nagyobb sebességfokozatba kapcsoltam. Lassan vége, úgyhogy hagy szóljon. Jött a belső, hosszú egyenes utáni sárga visszafordító bója, aztán végre irány a part.

Beleadtam még amit csak tudtam és végre kiértem a partig. 2:41:20 lett a vége és 7,1 km. Életemben nem úsztam még ennyit egyben, de részleteiben sem! :)

14034983 1132159896806693 8713575791884140925 n

Betyárosan elfáradtam, de a lényeg, hogy sikerült teljesítenem, amit kitűztem magam elé és ez a legfontosabb. Ezennel az ezévi tóúszásoknak vége. Kettővel több lett volna, de így hogy sajnos elmaradtak, ez nem rajtam múlt. Így is teljesítettem a Balaton-átúszást, a Balaton2x-t, azaz az oda-vissza távot és a Veleceitó 2X-t is.
Végül az úszás közben annyira áhított lángos is összejött! Vizet pedig azt hiszem, egy ideig még pohárban sem nagyon szeretnék látni… :)))

20160814 100744

 

&copyVilágaim.com
Last modified -
0

Hozzászólások