Vilagaim.com Blog

Mert a gondolat számomra olyan, mint egy bonbon. Hol édes, mint a méz, hol bódítóan alkoholos, hol már látszik rajta, hogy nem mai, de aztán a tartalma szétárad benned és a figyelmed mégsem képes semmi másra koncentrálni, mint csak az ízére. Ilyenek a gondolat bonbonok is. Hol vidám, hol vicces, hol szomorú, néhol elkeserítő, de legtöbbször elgondolkodtató. Hiszen a célja pont ez, hogy elgondolkodj rajta kedves olvasó! Hiszen beszélgetni fontos, még ha a mai világban a kávéházak és a cukrászdák meghitten olvasgató és beszélgető látogatói már nem is ugyanazt a hangulatot árasztják magukból. De talán ha itt jársz és megpihensz kicsit, majd olvasol esetleg egy tea, vagy egy kávé mellett, újra úgy érezhetjük, mint réges régen. Hiszen kíváncsi vagyok a véleményedre, arra, hogy Te miképpen is vélekedsz ugyanarról a témáról és így ez a mai világnak a virtuális bambusz lapozón elhelyezett újságja, amit aztán ugyanúgy, mint annyi évvel ezelőtt Hacsek és Sajó, vagy Jenő és Lujza, mi is oly megmosolyogtatón beszélhetünk ki.

Új vendég az Ellenfényben!

- - Ellenfényben
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • Találatok: 908
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtat
908
Új vendég az Ellenfényben!

Az Ellenfényben újabb vendége életének legnagyobb részét a színpadon, a rivaldafényben élte, de még több időt töltött a próbatermek világában, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki magából.

Szakály3

Egyik legszuggesztívebb balettművészünkként repertoárja a klasszikustól a modern szerepeken át, egészen a musical szerepekig ível, de még filmszerepben is láthattuk őt. Drámai alakításai egészen egyedülállóak és tökéletes tánctechnikája mellett, komoly színészi kvalitásait is megmutatják. A Balettintézet után Leningrádban, a Vaganova balettiskola ösztöndíjasaként tanul tovább. 1979-től magántáncosa, majd 1980-ban már címzetes szólistája a Magyar Állami Operaház balettegyüttesének, melynek később – már mint Nemzeti Balett – az igazgatója is. 2003 óta tanít a Magyar Táncművészeti Főiskolán, ahol ma már rektorként irányítja a jövő balettművészeinek szakmai fejlődését.

Szakály1  Szakály2

Szerencsére művészetét továbbra sem kell nélkülöznünk a színpadon, hiszen Seregi László Rómeó és Júlia című balettjében – amelynek a bemutatóján feledhetetlenül alakította Mercutio szerepét – ma már Havas Ferenc által először eltáncolt Capulet szerepében csodálhatjuk meg karizmatikus színpadi jelenléteit. Több kitüntetés és elismerés után 1991-ben méltón vehette át a Kossuth-díjat, majd 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is.

Szakály4

Egyik pályatársa így fogalmazott róla: „A tehetség, mindenen átsüt.” és az övé, felperzseli a színpadot.

Az Ellenfényben legújabb vendége Szakály György balettművész.

Szakály5

&copyVilágaim.com
Last modified -
0
Címkézve Ellenfényben

Hozzászólások