Vilagaim.com Blog

Mert a gondolat számomra olyan, mint egy bonbon. Hol édes, mint a méz, hol bódítóan alkoholos, hol már látszik rajta, hogy nem mai, de aztán a tartalma szétárad benned és a figyelmed mégsem képes semmi másra koncentrálni, mint csak az ízére. Ilyenek a gondolat bonbonok is. Hol vidám, hol vicces, hol szomorú, néhol elkeserítő, de legtöbbször elgondolkodtató. Hiszen a célja pont ez, hogy elgondolkodj rajta kedves olvasó! Hiszen beszélgetni fontos, még ha a mai világban a kávéházak és a cukrászdák meghitten olvasgató és beszélgető látogatói már nem is ugyanazt a hangulatot árasztják magukból. De talán ha itt jársz és megpihensz kicsit, majd olvasol esetleg egy tea, vagy egy kávé mellett, újra úgy érezhetjük, mint réges régen. Hiszen kíváncsi vagyok a véleményedre, arra, hogy Te miképpen is vélekedsz ugyanarról a témáról és így ez a mai világnak a virtuális bambusz lapozón elhelyezett újságja, amit aztán ugyanúgy, mint annyi évvel ezelőtt Hacsek és Sajó, vagy Jenő és Lujza, mi is oly megmosolyogtatón beszélhetünk ki.

Színezd át még gyorsabban a reggelidet

- - Csoki factory
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • Találatok: 434
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtat
434
Színezd át még gyorsabban a reggelidet

A múltkori „Színezd át a reggeledet reggeli“ nagy sikerét követően, gondoltam egy nagyot és picit újragondoltam ezt az ízletes és laktató reggelit, hogy még hamarabb elkészíthető legyen a lusták számára is.

Mondjuk, hozzá tartozik, hogy így a tartalma is csökkent, de aki lusta, hogy valami finomat készítsen igen rövid idő alatt, az csak hallgasson. No de az idő pénz és aki éhes, az minél előbb vágyik valami fincsi harapnivalóra és ebben az esetben semmi más nem fontos, csak az, hogy izibe ott teremjen az asztalon a meleg étel. Azonban, ha Te vagy David Merlini, akkor ne is olvass tovább, hanem old meg másképpen, de ha a kártyatrükköknél nem jutottál tovább, akkor itt az alkalom, hogy készíts valami szép és finom reggelit!

Az alapanyagok változatlanok, de csak azért, hogy sokkot ne kapj, hogy megint valami újat kel, hogy megtanulj:

kaliforniai paprika
tojás
reszelt sajt
sonka
petrezselyem, vagy zöldhagyma
só, bors
olaj (kizárólag csak repcét használok a sütéshez, főzéshez, bár itthon nagyon ritkán kapható, így ilyenkor vagyok kénytelen bespájzolni belőle, vagy amikor a sógorokhoz látogatok shoppingoni)

Megmosod a paprikát, mert a farnc sem tudja, mi a túróval permetezgették, fényesítették a kedves termelők és értékesítők, majd szépen, körülbelül egycentis karikákra vágod. Mondom szépen!
A magokat kivágod belőle, majd a legnagyobb darabokat külön teszed, mert azt fogod felhasználni.

20160604 084757

Tudom, Te pont a kicsiket használnád, mert mindig mást csinálnál, mint amit a receptekben írnak, de velem nem tolsz ki, ha akarod használd azokat is, csak akkor azokba majd fürjtojást üss bele!

20160604 085518

Kis olaj a serpenyőbe, majd szépen megpirítjuk az egyik oldalát.
Ugye okos vagy és nem felejtetted el beizzítani a tűzhelyet?
Miután megfordítottuk a karikákat - jól va na, nem karika, de amorf formát mégsem írhatok -, beleteszed a sonkát, majd amikor már pirul, mehet rá a tojás, aztán pici só, bors, majd amikor már kezd szilárdulni a tojás, mehet rá a reszelt sajt és a petrezselyemzöldje is. Ahhoz, hogy szépen ráolvadjon a sajt, tegyél rá egy fedőt egy kis ideig.

20160604 090333

Ennyi. Nem kell valami komoly séfnek lenni hozzá, viszont így is elképesztően finom reggeli üthető össze, amely a szemet is gyönyörködteti, pláne ha itt is különöző színű paprikákat használsz.

20160604 090608

Próbáld ki és nem fogod megbánni!

&copyVilágaim.com
Last modified -
0

Hozzászólások