Vilagaim.com Blog

Mert a gondolat számomra olyan, mint egy bonbon. Hol édes, mint a méz, hol bódítóan alkoholos, hol már látszik rajta, hogy nem mai, de aztán a tartalma szétárad benned és a figyelmed mégsem képes semmi másra koncentrálni, mint csak az ízére. Ilyenek a gondolat bonbonok is. Hol vidám, hol vicces, hol szomorú, néhol elkeserítő, de legtöbbször elgondolkodtató. Hiszen a célja pont ez, hogy elgondolkodj rajta kedves olvasó! Hiszen beszélgetni fontos, még ha a mai világban a kávéházak és a cukrászdák meghitten olvasgató és beszélgető látogatói már nem is ugyanazt a hangulatot árasztják magukból. De talán ha itt jársz és megpihensz kicsit, majd olvasol esetleg egy tea, vagy egy kávé mellett, újra úgy érezhetjük, mint réges régen. Hiszen kíváncsi vagyok a véleményedre, arra, hogy Te miképpen is vélekedsz ugyanarról a témáról és így ez a mai világnak a virtuális bambusz lapozón elhelyezett újságja, amit aztán ugyanúgy, mint annyi évvel ezelőtt Hacsek és Sajó, vagy Jenő és Lujza, mi is oly megmosolyogtatón beszélhetünk ki.

Mert nincsenek véletlenek

- - El Camino
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • Találatok: 781
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtat
781
Mert nincsenek véletlenek

Amikor január elején úgy döntöttem, hogy a Vidám Színpadon Böröndi Tamástól kapott lehetőség miatt egy évvel elhalasztom álmom megvalósítását - hogy végig menjek a PCT több ezer kilométeres ösvényén amelyre már egy éve keményen készültem -, nem gondoltam, hogy ennyire bántani fog, hogy elengedtem, hogy ennyire ott lesz minden nap, minden egyes gondolatában.

Kings-Canyon-National-Park

Akkori jegyzetemben is írtam, hogy persze hiszem, hogy véletlenek nincsenek, de azért be kell ismerjem, ebben az esetben ez nagyon sovány vígaszt jelentett csak számomra. Pedig tudtam, 22 éve nem volt ekkora hó és még a napokban is esik. Követem az indulókat a zárt csoportban és nézem ki, merre tart és főleg mekkora kockázatot vállal. 

Sohasem a veszéllyel van gond, mert ha felkészült vagy, ha számítasz rá, akkor a szervezeted pont azt a kellő mennyiségű adrenalin pumpálja beléd, amely fokozza a koncentrációd, jobban ki vagy élezve, hogy észrevedd a környezettől elütő dolgokat vagy jobban hallgass megérzéseidre.

Azonban amit nap mint nap látok, nem más mint játék az élettel. Jankózás, hogy én akkor is megcsinálom és a hegyeken keresztül teljesítem az utat. Persze, engem is megőrjítene, ha ott lennék és azt a döntést kellene hozzam, hogy átugrom a szakaszt - ahogy Sharyl Strayed is megtette és megírta a Wild (Vadon) című könyvében -, mart az, ha valamire ennyit készülsz és a sors lehúz belőle egy szakaszt még nem fog jólesni.

 

Valamelyik nap már megosztottam arról az elvetemültről szóló cikket, aki pont egy csörgőkígyóval akart selfiet készíteni, majd153 161 dollár és 25 centes kórházi számla várta. Megérte? És az igazi csodának - és persze az orvostudománynak - köszönheti, hogy megmaradt a karja…

 

Aztán a mai fotók, hogy milyen meredeken próbálnak átkelni, miközben elég egy hiba és elsodorja őket egy lavina. Ugyanis legnagyobb százalékuk nem hegymászó, azt sem tudja, egy jégcsákánnyal mit kell kezdeni ha baj van, arról nem is beszélve amikor a hátizsákon fityeg…

Két napja keresnek két túrázót, akik 60 lábnyit zuhantak… Megérte? Már válaszolni sem tudnak rá és olyan is van, akit tavaly október óta keresnek… 

Persze, mindenki bizakodik a jó időjárásban, az olvadásban, de már a Rangerek azt is megírták, hogy ebben az évben négyszeresére!! fognak duzzadni a patakok és itt a legtöbb helyen híd sincs, amin átkelhetsz. 

18622474 780033365512566 7111217900486668549 n

Nézem a fotót a meredekről, nézem a tavalyi és az idei fotót a az egyik szakaszról és, hogy a Sonora átjárónál is mekkora hó van és kicsit megnyugszom. Mert szeretném teljesen végigcsinálni és mindezt felesleges kockázatvállalás nélkül, hiszen úgyis van benne így is éppen elegendő!

18698115 1579374398753881 5834815443236795181 n

18622161 10155308138238670 1246156402598969128 n

Fogynak a hónapok és másfél hónap múlva itt a felkészülés következő fázisa. Irány Korzika és a GR20, Európa legnehezebb túraútvonala. Ez is szép kihívás lesz, de már nagyon várom!

&copyVilágaim.com
Last modified -
0

Hozzászólások