Vilagaim.com Blog

Mert a gondolat számomra olyan, mint egy bonbon. Hol édes, mint a méz, hol bódítóan alkoholos, hol már látszik rajta, hogy nem mai, de aztán a tartalma szétárad benned és a figyelmed mégsem képes semmi másra koncentrálni, mint csak az ízére. Ilyenek a gondolat bonbonok is. Hol vidám, hol vicces, hol szomorú, néhol elkeserítő, de legtöbbször elgondolkodtató. Hiszen a célja pont ez, hogy elgondolkodj rajta kedves olvasó! Hiszen beszélgetni fontos, még ha a mai világban a kávéházak és a cukrászdák meghitten olvasgató és beszélgető látogatói már nem is ugyanazt a hangulatot árasztják magukból. De talán ha itt jársz és megpihensz kicsit, majd olvasol esetleg egy tea, vagy egy kávé mellett, újra úgy érezhetjük, mint réges régen. Hiszen kíváncsi vagyok a véleményedre, arra, hogy Te miképpen is vélekedsz ugyanarról a témáról és így ez a mai világnak a virtuális bambusz lapozón elhelyezett újságja, amit aztán ugyanúgy, mint annyi évvel ezelőtt Hacsek és Sajó, vagy Jenő és Lujza, mi is oly megmosolyogtatón beszélhetünk ki.

Huszti Péter színművész az Ellenfényben legújabb vendége!

- - Ellenfényben
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • Találatok: 1105
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtat
1105
Huszti Péter színművész az Ellenfényben legújabb vendége!

Az Ellenfényben újabb vendége már apró gyermekként is színházról álmodozott és játszótársaival előadásokat szervezett, amelyeknek lelkes közönsége is volt a nagymamák személyében. Édesanyja korán felismeri színház iránti rajongását és ennek köszönhetően rendszeres látogatói lesznek a különböző színházi előadásoknak. Így olyan legendás előadások alakítják látásmódját, mint a Madách Színházban az Anna Frank naplója, a Víg Színházban a Cyrano Szabó Sándorral, vagy az Úri Muri még a régi Nemzeti Színházban.

Huszti3

A II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban érettségizik, ahol már akkor eljátszhatta Bánk Bán szerepét. 1966-ban Várkonyi Zoltán osztályában diplomázik, majd Ádám Ottó hívására a Madách Színház neves, a társulatához szerződik, amelynek több mint 40 éven át hűséges tagja.

Huszti4

1974-től tanár, majd egyetemi tanár, később főtanszak vezető, 1994-től pedig rektor a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Sikerekben bővelkedő pályafutása során nem csak színházban és a filmvásznon, hanem rendezőként is megcsillogtatta tehetségét, majd tollat ragadt és több sikeres könyv szerzője is lett.
Feledhetetlen és megszámlálhatatlan szerepei a Peer Gynttől, a Hamletten és a Cyrano-n át, a Hegedűs a háztetőn Tevje szerepéig terjednek.

Huszti1

A világot jelentő deszkák mellett a család, mint pihentető, töltekező háttér, fontos szerepet tölt be az életében. Piros Ildikó színművésznővel 1975-ben kötött házasságot, és azóta is boldog harmóniában élik mindennapjaikat.

Úgy tartja, fontos, hogy vállaljuk nem vagyunk tökéletesek, hogy tévedünk, tévelygünk, bűnözünk, hogy aztán megbánjuk, újrakezdjük, hogy sárból, napsugárból, hogy emberből vagyunk.

Az Ellenfényben hétfői vendége Huszti Péter színművész.

Huszti2

&copyVilágaim.com
Last modified -
0
Címkézve Ellenfényben

Hozzászólások