Vilagaim.com Blog

Mert a gondolat számomra olyan, mint egy bonbon. Hol édes, mint a méz, hol bódítóan alkoholos, hol már látszik rajta, hogy nem mai, de aztán a tartalma szétárad benned és a figyelmed mégsem képes semmi másra koncentrálni, mint csak az ízére. Ilyenek a gondolat bonbonok is. Hol vidám, hol vicces, hol szomorú, néhol elkeserítő, de legtöbbször elgondolkodtató. Hiszen a célja pont ez, hogy elgondolkodj rajta kedves olvasó! Hiszen beszélgetni fontos, még ha a mai világban a kávéházak és a cukrászdák meghitten olvasgató és beszélgető látogatói már nem is ugyanazt a hangulatot árasztják magukból. De talán ha itt jársz és megpihensz kicsit, majd olvasol esetleg egy tea, vagy egy kávé mellett, újra úgy érezhetjük, mint réges régen. Hiszen kíváncsi vagyok a véleményedre, arra, hogy Te miképpen is vélekedsz ugyanarról a témáról és így ez a mai világnak a virtuális bambusz lapozón elhelyezett újságja, amit aztán ugyanúgy, mint annyi évvel ezelőtt Hacsek és Sajó, vagy Jenő és Lujza, mi is oly megmosolyogtatón beszélhetünk ki.

Ellenfényben, hétfőn este 8-tól!

- - Ellenfényben
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • Találatok: 935
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtat
935
Ellenfényben, hétfőn este 8-tól!

Az Ellenfényben hatodik vendége a mesebeli királyfi módjára indult el szerencsét próbálni. Azonban ő a három gyermek közül nem a legkisebb volt, hanem a legidősebb. Ez azonban mai mesénk hősét mit sem zavarta és juhászként, a kampósbotra támaszkodva szőtte álmait, miközben a mező mellett, az 53-as úton elszáguldó autókat nézte. Arra gondolt, egyszer ő is elszáguld majd innen és felépíti birodalmát, és ha nem is nyeri el előtte a királykisasszony kezét a fele királysággal, akkor is.

Lett is birodalom, amely aztán el is úszott. De hősünk nem adta fel és újra talpra ált és újra birodalmat épített, majd újra mindent elveszített… De megismerve őt hiszem, hogy meséjének még messze nincs vége.

Stadler3

Fénykorában 5000 boltot látott el áruval, 42 nyerges vontatója volt, amelyek egy év alatt 10 000 kamionnyi áruval hagyták el az országot. Vállalkozásai akkoriban 12 milliárdos bevétel mellett 125 millió dolláros külkereskedelmi tevékenységet végeztek. Áttételesen 50-100 000 embernek adott munkát. Rajongott a futballért és 20 000 nézőt befogadó stadiont épített, amely a legkorszerűbb volt az országban és Európában is elsőrangú létesítménynek számított. Elrabolták, megkínozták és egymillió dollárt követeltek érte. Kifizette. Majd, adócsalásért börtönbe került, szabadult, de évekkel később újra elítélték.

Stadler

Magát nem vallja szerencsétlennek, de azokat igen, akiknek a börtönben töltött évei alatt nem tudott és tud munkát adni. Úgy gondolja nagyon sokat adózott és sokat tett az emberekért, a sportért, a társadalomért. Amit sajnál, hogy a megteremtett, valós értékek sem voltak fontosak senkinek és még azokat sem őrizték meg, az enyészeté lett minden.

Ismerd meg ezt az embert egy olyan oldaláról, amelyet sosem hallhattál idáig és ismerd meg az ő meséjét is!

Az Ellenfényben hétfő esti vendége Stadler József vállalkozó.

Stadler1

&copyVilágaim.com
Last modified -
0
Címkézve Ellenfényben

Hozzászólások