Vilagaim.com Blog

Mert a gondolat számomra olyan, mint egy bonbon. Hol édes, mint a méz, hol bódítóan alkoholos, hol már látszik rajta, hogy nem mai, de aztán a tartalma szétárad benned és a figyelmed mégsem képes semmi másra koncentrálni, mint csak az ízére. Ilyenek a gondolat bonbonok is. Hol vidám, hol vicces, hol szomorú, néhol elkeserítő, de legtöbbször elgondolkodtató. Hiszen a célja pont ez, hogy elgondolkodj rajta kedves olvasó! Hiszen beszélgetni fontos, még ha a mai világban a kávéházak és a cukrászdák meghitten olvasgató és beszélgető látogatói már nem is ugyanazt a hangulatot árasztják magukból. De talán ha itt jársz és megpihensz kicsit, majd olvasol esetleg egy tea, vagy egy kávé mellett, újra úgy érezhetjük, mint réges régen. Hiszen kíváncsi vagyok a véleményedre, arra, hogy Te miképpen is vélekedsz ugyanarról a témáról és így ez a mai világnak a virtuális bambusz lapozón elhelyezett újságja, amit aztán ugyanúgy, mint annyi évvel ezelőtt Hacsek és Sajó, vagy Jenő és Lujza, mi is oly megmosolyogtatón beszélhetünk ki.

  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • Találatok: 535
  • Felíratkozás frissítésekre
  • Nyomtat
535
Cheespó

Mostanában hétvégenként se vagyok idő-nagybirtokos, de ennek ellenére azért nem mondok le arról, hogy valami újat próbáljak ki ami jól is néz ki, finom is lesz a végeredmény és nem mellékesen, nem tart sok ideig az elkészítése.

Találsz a receptjeim között már olyat, amely camembert sajttal készült, de ez alkalommal egy picit másképpen használtam fel. Na nézzük mi lett a végeredmény!

Cheespó

Hozzávalók:

  • 1 db teljeskiőrlésű cipó - az ALDI-ban találtam megfelelőt
  • 1 db camembert
  • 10 db apró szemű krumpli, vagy újburgonya
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • repceolaj - lehet mást is használni, de én csak azzal sütök

Elkészítése:

A teteje alatt nem sokkal levágjuk a cipó felső részét, amelyet félreteszünk, mert később ezt majd vissza fogjuk helyezni a cipóra.

A camembert rátesszük a cipóra és kiskéssel körbevágjuk a cipó belsejét, majd kiszedjük a kenyérbelet és a kicsomagolt camembert beleillesztjük az így tökéletes méretű lyukba.

cipo10

Rátesszük a tetejét. Alufóliába csomagoljuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.

cipo8

Miközben a cipót előkészítjük, egy lábos sós vízben előfőzzük a krumplit, majd amikor a cipót betesszük 30 percre a 180 fokos sütőbe, a krumplikat is levesszük a tűzhelyről és leöntjük róla vizet.

cipo7

Ezt követően egyesével bacon szeletekbe csavarjuk őket.

10 perc sütést követően a cipót kivesszük a sütőből és a szilikonlapra mellé helyezzük a baconba tekert krumplikat, majd további 20 percre - ugyanazon a hőfokon - visszatesszük a tepsit a sütőbe.

cipo9

Mikor lejár az idő, kivesszük a sütőből, kicsomagoljuk a cipót, egy nagyobb tányérra helyezzük és a szépen megsült baconba csavart krumplikat mellé helyezzük.

cipo3

Leemeljük a cipó tetejét, szépen felnyitjuk a camembert és a baconos krumplikat belemártva fogyasztjuk el.

cipo2

Igazi kalóriabomba, de közben elképesztően finom, könnyen elkészíthető és ráadásul igazán gyorsan az asztalra kerül a végeredmény.

cipo

Jó étvágyat!

&copyVilágaim.com
Last modified -
0

Hozzászólások